اخلاق در صیانت از منابع طبیعی در کشاورزی |
کد مقاله : 1292-FCEAF (R1) |
نویسندگان |
سعیده ملکی فراهانی *1، امین مهدی زمانی2 1عضو هیات علمی 2ندارد |
چکیده مقاله |
اخلاق کشاورزی یک حوزه بین رشته ای و در حال رشد در اخلاق کاربردی محسوب میشود که به ارزشها و مسایل اخلاقی در کشاورزی و تولید غذا میپردازد و تلاش دارد تحلیلهای اخلاق فلسفی را با چالش های برآمده از مسایل خاص نظام کشاورزی ادغام نماید. علم اخلاق با بایدها و نبایدها سروکار دارد و هدف آن افزایش خیر فردی و گروهی است. بنابراین، هدف غایی اخلاق کشاورزی نیز دستیابی به معیارهای روشن، جامع، غیرمتناقض و جهانی برای قضاوت درباره سیاستها و اعمال درست و نادرست در نظام کشاورزی و غذا است. کشاورزی به عنوان یکی از اصلیترین فعالیتهای انسانی، نقش بسزایی در تامین غذای جهانی و حفظ معیشت میلیاردها نفر دارد. با این حال، این صنعت میتواند تاثیرات مخربی بر منابع طبیعی داشته باشد. استفاده بیرویه از آب، تخریب خاک، کاهش تنوع زیستی و آلودگی محیط زیست از جمله چالشهای اخلاقی مرتبط با کشاورزی است. این مقاله به بررسی اصول اخلاقی در صیانت از منابع طبیعی قبل، حین و پس از استفاده در کشاورزی میپردازد و راهحلهای پیشنهادی برای کاهش تاثیرات منفی بر محیط زیست را ارائه میدهد. |
کلیدواژه ها |
منابع طبیعی، غذای پایدار، حفاظت خاک، تنوع زیستی، کشاورزی پایدار |
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |