امنیت غذایی و اخلاق در کشاورزی
کد مقاله : 1281-FCEAF (R1)
نویسندگان
زهره الویار *1، فاطمه کیهان دوست2، سمیرا حسنیان3
1کارشناس بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران.
2کارشناس بخش تحقیقات 'گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران.
3کارشناس بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران.
چکیده مقاله
با توجه به روند رو به افزایش جمعیت در جهان، نیاز به مواد غذایی نیز افزایش یافته است. برای تولید بیشتر غذا، از روش‌های مختلفی استفاده شده که این امر منجر به تخریب منابع طبیعی و محیط زیست گردیده و در نتیجه، امنیت غذایی انسان به خطر افتاده است. از آنجا که کشاورزی نقش اساسی در تأمین مواد غذایی دارد، توجه ویژه‌ای به این حوزه معطوف شده است. شواهد نشان می‌دهد که بشر در ایجاد توازن میان نیازهای خود و بهره‌برداری از منابع طبیعی و محیط زیست ناکام خواهد ماند و در آینده با چالش‌های امنیت غذایی روبرو خواهد شد. بنابراین، علاوه بر تولید، باید به پایداری تولید نیز توجه شود تا امنیت غذایی در جامعه حفظ گردد. به طور کلی، می‌توان گفت که تنها راه دستیابی به امنیت غذایی پایدار، انجام فعالیت‌های کشاورزی با کمترین تأثیرات منفی بر محیط زیست است. برای دستیابی به کشاورزی پایدار، نوعی اخلاق لازم است که انسان را وادار کند تا به محیط زیست احترام بگذارد و آن را نه تنها به خاطر منافع خود، بلکه به دلیل ارزش ذاتی‌ آن، محافظت کند.
کلیدواژه ها
امنیت غذایی، اخلاق کشاورزی، کشاورزی پایدار، محیط زیست
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است