بررسی جنبه های اخلاقی کاربرد مواد اولیه تراریخته درصنایع غذایی
کد مقاله : 1254-FCEAF (R1)
نویسندگان
فاطمه سادات حسینی مطلق *
دانشجوی کارشناسی صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم
چکیده مقاله
امروزه تولید محصولات تراریخته با هدف مبارزه با بیماری های انسانی، گیاهی و دامی، تولید آفت کش ها، افزایش مقاومت گیاهان به خشکی و کم آبی و تولید محصولات غذایی در حال انجام است و در سال های آینده استفاده از این فناوری به جهت کاهش هزینه ها و افزایش عملکرد رو به افزایش خواهد بود. برای مثال در کشاورزی درآمد حاصل از تولید محصولات زراعی و باغی تراریخته به دلیل دست کاری ژنتیکی بذور و مقاومت آنها به بیماری، عدم نیاز به خاک ورزی دستی و افزایش تولید در واحد سطح نسبت به روش طبیعی بیشتر است و درآمد بیشتری را برای کشاورزان به همراه دارد. علیرغم وجود مزایای امیدوارکننده بسیار برای محصولات تراریخته، بسیاری از دولت ها اعتراضات عمده ای را در مورد استفاده از تولید مواد غذایی تراریخته مطرح کرده و در برابر پذیرش مصرف آنها مقاومت می کنند. به نظر می رسد اکثر این مخالفت ها ریشه در ارزش های اجتماعی، نگرانی های بهداشتی و سلامت و اصول اخلاقی دارند. لذا در این مقاله برخی ابعاد اخلاقی و چالش های استفاده از مواد اولیه تراریخته در صنایع غذایی با هدف تامین نیاز غذایی بشر مرور شده و بعضی مزایا و معایب استفاده از این محصولات با توجه به ملاحظات اخلاق زیستی معرفی می گردد.
کلیدواژه ها
صنایع غذایی، مواد تراریخته، اخلاق زیستی
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است