مسئولیت اخلاقی در زنجیره تولید و تامین محصولات لبنی
کد مقاله : 1218-FCEAF (R2)
نویسندگان
غلامعلی هلاکو *1، جلال محمدزاده2، حسین عمرانی3
1محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان
2استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان
3موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
چکیده مقاله
چکیده فارسی:
رعایت اخلاق در زنجیره غذایی، به ویژه در تولید محصولات لبنی، برای تضمین کیفیت و سلامت محصولات ضروری است. مسئولیت اخلاقی در زنجیره تولید و عرضه محصولات لبنی از مزرعه تا سفره شامل ابعاد گوناگونی از جمله رفاه حیوانات، شرایط کاری کارگران، اثرات زیست محیطی و حقوق مصرف کننده است. این پژوهش با استفاده از روش‌های توصیفی-تحلیلی و نمونه‌برداری شیر برای بررسی بار میکروبی شیر مراکز جمع‌آوری شیر، صنایع لبنی و ... انجام شد. هدف از اجرای این پژوهش، شناسایی چالش‌های موجود و ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت فعلی و ایجاد یک زنجیره تأمین پایدار و اخلاقی است. نتایج نشان می‌دهد که در برخی مراکز، بار میکروبی شیر فراتر از استانداردهای ملی و بین‌المللی بوده و رعایت اصول بهداشتی و اخلاقی در این زنجیره با چالش‌هایی مانند نبود نظارت کافی، تقلب و نادیده گرفتن حقوق حیوانات مواجه است. برای رفع این چالش‌ها، پیشنهاد می‌شود آگاهی عمومی افزایش یافته، قوانین اصلاح و فناوری‌های نوین به کار گرفته شود تا سطح کیفی محصولات بهبود یابد.
کلیدواژه ها
بهداشت مواد غذایی، حقوق حیوانات، حقوق مصرف‌کننده، رفاه حیوانات، زنجیره تامین لبنیات، مسئولیت اخلاقی
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است