ضرورت کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در دامپروری و ارتباط آن با رفاه دام
کد مقاله : 1212-FCEAF (R1)
نویسندگان
افسانه طالب نیا چلنبر *1، مجتبی علی پور عین الدین2، جمال سیف دواتی3، حسین عبدی بنمار3، رضا سید شریفی3
1دانشجوی دکتری تغذیه دام
2دانشجویی دکتری تغذیه دام
3هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده مقاله
آنتی‌بیوتیک‌ها توسط موجودات زنده و یا در آزمایشگاه بصورت مصنوعی تولید می‌شوند و ظرفیت کشتن یا مهار رشد میکروارگانیسم‌ها را دارند. آنتی‌بیوتیک‌ها جنبه‌های مثبتی برای دام و انسان دارند و تأثیر زیادی بر وضعیت سلامتی اعمال می‌کنند اما استفاده نادرست از آن‌ها می‌تواند منجر به پیامدهای مضر و بخصوص ظهور میکروب‌های مقاوم شود. استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در دامپروری، یکی از موضوعات مهم و بحث‌برانگیز در حوزه اخلاق کشاورزی است. 50 درصد از کل آنتی‌بیوتیک‌های تولید شده در دنیا در صنعت دامپروری مورد استفاده قرار می‌گیرد. نتایج نشان می‌دهند که با اجرای سیاست‌های مؤثر برای کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، میزان مقاومت باکتریایی در جمعیت‌های انسانی و حیوانی به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. این امر نه تنها تأثیرات منفی بر اکوسیستم‌های آبی و خاکی را کاهش می‌دهد، بلکه به حفظ تنوع زیستی و پایداری اکوسیستمی کمک می‌کند. درمان دارویی، به ویژه با داروهای ضد‌میکروبی، به هیچ وجه نباید جایگزین شیوه‌های کا‌رآمد دامپروری، امنیت زیستی و مدیریت شود. استفاده از سیستم‌های دامپروری با رفاه بالا، که در آن حیوانات تحت استرس کمتری هستند و سطح ایمنی بهتری ایجاد می‌کنند و در نتیجه در برابر بیماری مقاومت بالاتری نشان می‌دهند، می‌توان از مصرف زیاد آنتی‌بیوتیک جلوگیری کرد. استفاده از جایگزین‌‌های کارآمد به جای آنتی‌بیوتیک‌ها برای حفظ سطح سلامت، رفاه و سطح تولید دام بسیار مهم هست. یکی دیگر از راه‌های کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک در کشاورزی، کاهش تقاضا برای تولید پروتئین حیوانی است. همکاری گسترده بین دانشمندان، سیاست‌گذاران، کشاورزان و مصرف‌کنندگان برای دستیابی به یک سیستم پایدار و اخلاقی در استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها ضروری است.
کلیدواژه ها
آنتی‌بیوتیک، مقاومت آنتی‌بیوتیکی، بیماری، رفاه، دامپروری
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است