نقش تولید محصولات کشاورزی با بهرهگیری از کودها و سموم اورگانیک بر اخلاق کشاورزی |
کد مقاله : 1204-FCEAF (R2) |
نویسندگان |
توچال کشت سبز * اصفهان علویجه خیابان رسالت کوچه خیام 2 پلاک 10 |
چکیده مقاله |
از چالشهای پیش روی بشر افزایش جمعیت، کاهش امنیت غذایی و فقر است که موجب روی آوردن جوامع به سمت کشاورزی فشرده با بهرهبرداری از سموم و کودهای شیمیایی شده است. مصرف بیرویه سموم و کودهای شیمیایی موجب بیماریهای خطرناک در انسان و جانوران گردیده و با فرسایش خاک و آلودگی آب و هوا باعث تخریب محیط زیست شده است. بررسی آمار استفاده از کودها و سموم شیمیایی در کشور اعداد قابل توجهی را نشان میدهد. آمار رو به رشد مصرف کودهای نیتروژنه، تاثیر مستقیم این کود بر روی افزایش سرطان دستگاه گوارشی و مرگ و میر 10951 نفری از سرطان معده را در سال 2019 در کشور نگرانکننده است. با توجه به این مسئله تلخ بررسی پژوهشها و آمار نشان میدهد راهحل رهایی از این بحران رفتن به سمت کشاورزی اورگانیک است. این در حالی است که ایران در 10 سال گذشته در کشور با کاهش 5/83 درصدی زمینهای زیر کشت کشاورزی اورگانیک روبهرو بوده است. لذا کشور نیازمند به برنامهریزی و مدیریت صحیح و اصلاح سبک کشاورزی با تصویب و اجرای قوانین در راستای افزایش تولیدات اورگانیک با محوریت رعایت اخلاق در تولید محصولات کشاورزی و غذایی میباشد تا بتواند علاوه بر حفظ سلامت انسان و محیط زیست امنیت غذایی و سودآوری ناشی از مصرف محصولات اورگانیک را به صورت ملموس احساس نماید. |
کلیدواژه ها |
اخلاق کشاورزی، کشاورزی اورگانیک، سموم و کودهای شیمیایی. |
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |