اخلاق در امنیت و تولید مواد غذایی
کد مقاله : 1197-FCEAF (R1)
نویسندگان
مجید فرومدی *1، علی خاکبازان2
1مدرس و محقق مرکر آموزش عالی امام خمینی (ره)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
2استادیار گروه آب و خاک مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده مقاله
خطراتی که امنیت و رفاه آینده جوامع بشری را تهدید می‌کند نه چندان خطراتی چون برخوردهای بین‌المللی و تجاوز به وسیله یک قدرت خارجی، بلکه بی‌ثباتی‌های اقتصادی، اکولوژیک و اجتماعی، به خصوص پدیده ناامنی غذایی است. ناامنی غذایی از جمله عواملی است که می‌تواند ارزش‌های حیاتی، اخلاقی و در نتیجه امنیت ملی یک کشور را به مخاطره بیاندازد. امنیت غذایی یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های امنیت انسانی است. در دهه‌های اخیر، روش‌های ناپایدار کشاورزی که صرفا به منظور افزایش تولید و عملکرد گسترش یافته‌اند، نه تنها جایگاه انسان در قالب نگاهبان طبیعت را زیر سوال برده‌اند، بلکه عدم پایداری در تولید، امنیت غذایی انسان را نیز به مخاطره انداخته است. به طور معمول، افراد درگیر در حوزه کشاورزی معتقدند که کار و حرفه آنان اخلاقی است، زیرا غذای جامعه را تأمین می‌کنند اما پیشرفت فناوری، معرفی روش‌های جدید تولید، دغدغه‌های زیست‌محیطی و همچنین روش‌های نوین تبادل و توزیع محصولات کشاورزی، باعث شده‌اند تا پرسش‌ها و نگرانی‌های اخلاقی جدیدی مطرح شوند. در این مقاله به بررسی این نگرانی‌ها پرداخته خواهد شد.
کلیدواژه ها
امنیت غذایی، اخلاق، کشاورزی پایدار، تولید غذا
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است