کشاورزی ارگانیک وتولید محصولات سالم مبتنی براخلاق حرفه ای |
کد مقاله : 1196-FCEAF (R2) |
نویسندگان |
مجیدرضا خداوردیان * عضو هیات علمی موسسه آموزش وترویج کشاورزی |
چکیده مقاله |
در حال حاضر استفاده از شیوه های کشاورزی رایج و ناکارآمد رهیافت های مبتنی بر انتقال فنآوری درافزایش کمی تولیدات کشاورزی، موجب شده ایمنی زیستی و پایداری تولید با چالش روبهرو شده و بحران هایی نظیر فرسایش خاک، کمبودآب، انتشارگازهای گلخانهای، اشاعه بیماری ها و برهم خوردن تعادل اکولوژیکی، درمناطق مختلف جهان بوجودآید و سلامتی انسان ها در معرض خطر قرارگیرد، می توان گفت روشهای ناپایدار کشاورزی که صرفاً برای افزایش تولید گسترش یافته اند، نه تنها جایگاه انسان رادرقالب حامیان طبیعت را زیرسوال برده اند، بلکه عدم پایداری درتولید، امنیت غذایی انسان را نیز به مخاطره انداخته است. این مقاله با بهره گیری ازروش اسنادی، به بررسی چگونگی دستیابی به کشاورزی ارگانیک وتولید محصول سالم، ضمن رعایت ملاحظات اخلاق حرفه ای می پردازد. نتایج این بررسی نشان می دهد کشاورزی ارگانیک بشر را درگرو امنیت وحفظ تمامیت طبیعت فرض می کند و این مهم نیز منوط به حفظ جایگاه اخلاقی آن است. جنبه های اخلاقی درکشاورزی ارگانیک نه تنها با تولید منافات ندارد، بلکه ازپیش شرط های نیل به امنیت غذایی است. اما درچند دهه اخیر انسان درمواجه باطبیعت، جنبه های اخلاقی را زیر پا گذاشته و نسبت به آن بی توجه بوده لذا لازم است دست اندر کاران امر براساس شیوه های اخلاق مدار تمهیدات لازم را برای بهره برداران کشاورزی بمنظور تولید محصولات کیفی و سالم فراهم آورند. |
کلیدواژه ها |
تولیدات ارگانیک ، محصول سالم، اخلاق کشاورزی |
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |