صنعت دامپروری و گرمایش جهانی: تاثیرات زیست محیطی و راه‌حل‌های اخلاقی
کد مقاله : 1186-FCEAF (R5)
نویسندگان
مجتبی علی پور عین الدین *1، افسانه طالبنیا چلنبر1، جمال سیف دواتی2، حسین عبدی بنمار2، رضا سید شریفی2
1دانشجویی دکتری تغذیه دام
2هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده مقاله
آب و هوای جهانی در حال تغییر است. شرایط زندگی گیاهان، حیوانات و انسان‌ها در طی 50 تا 100 سال آینده به شدت تغییر خواهد کرد. بر اساس گزارش هیئت بین‌المللی تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد پرورش حیوانات به عنوان حوزه‌ای در نظر گرفته می‌شود که طیف وسیعی از مسائل اخلاقی در رابطه با آب و هوا و افزایش دما را به خود اختصاص می‌دهد. تولید جهانی دام عامل انتشار حدود 18 درصد از گازهای گلخانه‌ای ناشی از فعالیت انسانی است که عمدتاً شامل متان و اکسید نیتروژن می‌باشد. در نتیجه، صنعت پرورش دام در حال حاضر یکی از دو یا سه عامل عمده در مشکلات زیست محیطی است که منجر به تخریب زمین، آلودگی آب و افزایش مشکلات بهداشتی می‌گردد. رفاه حیوانات معیار پایداری است و هر استراتژی طراحی شده برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای از دام‌ها باید رفاه حیوانات را در میان سایر معیارهای پایداری در نظر بگیرد. وضع مالیات بر انتشار آلاینده‌ها سیاست پرکاربردی است که برای دستیابی به برخی از اهداف زیست محیطی و کاهش آلودگی توصیه می‌شود. تغییرات تکنولوژیکی و بهبود بهره‌وری می‌تواند به کاهش شدت انتشار گاز‌های گلخانه‌ای کمک کند و همچنین نیازهای غذایی رو به رشد را برآورده سازد. با این حال، بدون کاهش تقاضا برای محصولات حیوانی، این صنعت گرمایش جهانی را تشدید خواهد کرد. افزایش آگاهی مصرف کنندگان در مورد سهم صنعت تولید دام در تغییرات آب و هوای فشار برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای را افزایش داده است. بنابراین، سازگاری بخش دام با محدودیت‌های انتشار کربن اجتناب ناپذیر است.
کلیدواژه ها
گرمایش جهانی، گاز‌های گلخانه‌ای، متان، نشخوارکنندگان، رفاه
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است