اخلاق تغذیه در قرآن کریم، آثار و پیامدهای آن در زندگی انسان
کد مقاله : 1184-FCEAF (R2)
نویسندگان
رضا تاج آبادی *1، منا طهماسبی2، مظاهر یوسفی3
1مسئول تجاری سازی تحقیقات
2هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی
3عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی
چکیده مقاله
تغذیه سالم ، عاملی برای رهایی از افسردگی ، کنترل احساسات ، رسیدن به خوش خلقی، همچنین مصون ماندن از وسوسه های شیاطین، ظهور فرهنگ شکر گزاری و تلاشی جهت انجام اعمال صالح در زندگی اشخاص می باشد . خوب غذا خوردن و شکرگذاری کردن قسمتی از عبادت می‌باشد و انسان باید سعادت دنیا و آخرت را کسب نماید . دستوراتی را که در دین اسلام خصوصا در قرآن کریم از نوع تغذیه و اخلاق و رفتار غذا بحث کرده، ازجمله لزوم تغذیه، چگونگی تغذیه، کمیت و کیفیت آن و حتی آداب غذا خوردن و اثرات و فواید آن و نیز در مورد کم‌خوری و پرخوری و ارتباط آن با انواع بیماری‌ها و نیز در مورد نوع تغذیه و عمل صالح و … بحث کرده است که این نشان دهنده اهمیت موضوع است و به دلیل اینکه که اخلاق تغذیه از مهم‌ترین مسائل زندگی انسان است. دستیابی به اخلاق مداری در تغذیه،نیازمند مواردی مانند مواد غذایی حلال و پاکیزه، پرهیز از مواد غذایی ناسالم و حرام، تنوع مواد غذایی، میانه روی در غذا و پرهیز از افراط و تفریط در تغذیه و ... می باشد. بنابراین اخلاق و رفتار درتغذیه، یکی از مهم ترین شاخصه های تاثیرگذار در سلامت جسمی ،روحی و روانی انسان است. از دیدگاه آیات قرآن کریم، غذا و تغذیه از عوامل تاثیرگذار در شکل گیری و تکامل ابعاد تربیتی و معنوی انسان می باشدو غذا را ابزاری برای تلاش در تفکر، تعقل و تشکر،تعبد و تقوی و تغذیه ازعوامل شفا، تبشیر و انذار، کرامت انسان در رزق و روزی ها، باعث انجام اعمال صالح و ناصالح، عامل سقوط و هبوط، عامل صدور احکام الهی و عامل شقاوت اخروی افراد می داند. همچنین در قرآن کریم اطعام به نیازمندان و یتیمان و مسکینان از صفات انسانهای نیکوکار ومحسن می باشد .
کلیدواژه ها
اخلاق غذا در قرآن ،غذای سالم ، اخلاق غذا خوردن، حلال، طیب، تغذیه غذایی ، فرهنگ تغذیه .
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است