چالش‌های اخلاقی در دامپروری صنعتی
کد مقاله : 1181-FCEAF (R2)
نویسندگان
مجتبی علی پور عین الدین *1، افسانه طالبنیا چلنبر1، جمال سیف دواتی2، حسین عبدی بنمار2، رضا سید شریفی2
1دانشجویی دکتری تغذیه دام
2هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده مقاله
در سال 2017 جمعیت جهان به 6/7 میلیارد نفر رسید که تنها در عرض دو سال (2017-2015) 3/0 میلیارد افزایش یافته است و انتظار می‌رود تا 2030 به رقم تقریبی 5/8 میلیارد برسد. تقاضا به سرعت در حال افزایش است پس طبیعتاً تولید نیز افزایش خواهد یافت. با این افزایش تولید و تشدید دامداری، مسائل متعددی مطرح می شود. از جمله می‌توان بـه نگهـداری دام‌ها در یک محیط بسته و تنگ، نبود دسترسی به هوای آزاد و نور خورشید، رفتار پرخاشگرانه با دام‌ها و در مجموع، رفتار با آنها به مانند یک شیئ اشاره کرد. اخلاق کشاورزی به دنبال تبیین یک چاچوب اخلاقی برای فعالیت‌های کشاورزی با توجه به قواعد و شرایط اجتماعی موجود است. بسیاری از مسائل اخلاقی با توجه به فناوری‌های اصلاح نژاد مدرن به وجود آمده است، زیرا آنها بر رفاه حیوانات، تنوع زیستی و بر محیط زیست تأثیر می‌گذارند. تمرکز بر افزایش بهره‌وری و کارایی در مواردی از قبیل کشتار جوجه‌های یکروزه، جدایی گوساله‌ از مادر، اخته کردن، بریدن دم، کوتاه کردن منقار طیور، شاخ‌زدایی و غیره موجب تنزل سطح رفاه حیوانات می‌گردد. لزوماً برای تولید دام نیازی به بدرفتاری با حیوانات و مزارع عظیم نیست. اصلاح استراتژی‌های تولید و استفاده از نژاد‌های دو منظوره همراه با افزایش آگاهی عمومی و بازاریابی مناسب می‌تواند از شدت پدیده غیر اخلاقی کشتار جوجه‌های یکروزه بکاهد. ایجاد پروتکل‌های مناسب برای کاهش استرس عاطفی و درد حاد ناشی از فعالیت‌های رایج ازجمله جدایی گوساله‌ از مادر، اخته کردن، شاخ زدایی و غیره می‌تواند از دردهای غیرضروری و غیرمنطقی جلوگیری کند.
کلیدواژه ها
دام اهلی، اخلاق کشاورزی، رفاه، ارزش‌ها، حقوق
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است