نگرانی های اخلاقی در تولید مواد غذایی در کارخانه ها
کد مقاله : 1129-FCEAF (R1)
نویسندگان
حمیدرضا حافظی1، Ali Nikmanesh2، Sajjad Sadeghi *3
1معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی سمنان
2Semnan University of Medical Sciences
3علوم پزشکی سمنان
چکیده مقاله
با توجه به اثرگذاری بالای اخلاق غذایی بر جنبه های مختلف زندگی بشر، در راستای شناسایی و حذف نگرانی های اخلاقی، بررسی نگرانی های اخلاقی در حوزه غذایی در سه بخش فرآیندهای تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی اهمیت به سزایی دارد. هدف از مطالعه حاضر، تعیین پیامدهای اخلاقی در فرآیند تولید مواد غذایی در درکارخانه ها بود. این مطالعه به صورت مصاحبه ای با بیست و پنج نفر از مسئولین فنی و کارگران شاغل در فرآیند تولید مواد غذایی در کارخانه ها صورت گرفت. مطابق بررسی صورت گرفته، شایع ترین پیامدهای اخلاقی حوزه تولید مواد غذایی در کارخانه ها عبارتند از: 1- عدم پرداخت حقوق قانون کار، مزایا و بیمه به موقع حقوق 2- فشار مضاعف ناشی از اضافه کاری زیاد، آلودگی محیط، رفتار نامناسب مقام مافوق 3- نبود امنیت شغلی و انعقاد قرارداد های ماهانه 4- اجبار کارگر به امضای قرارداد سفید و یا امضای برگه دریافت کل حق و حقوق قبل از بستن قرارداد 5- به کارگیری اتباع غیرقانونی که حق بیمه و شکایت نیز برای آنها وجود ندارد 6- عدم ارائه آموزش اصولی و کافی به کارگر قبل از شروع کار که ممکن است منجر به آسیب دیدگی شود.
لذا با توجه به یافته های طرح حاضر، نظارت بیشتر بر عملکرد کارفرمایان، شفاف سازی قرادادهای کارگری، ایجاد امنیت شغلی و نظارت بر پرداخت حقوق و مزایا مطابق، می تواند منجر به رفع نگرانی های اخلاقی در حوزه تولید مواد غذایی در کارخانه ها گردد.
کلیدواژه ها
اخلاق غذایی، نگرانی اخلاقی، اخلاق تولید مواد غذایی، کارخانه مواد غذایی
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است