اصول اخلاق کشاورزی در مصرف، سلامت غذا و توسعه پایدار
کد مقاله : 1107-FCEAF (R3)
نویسندگان
مریم سردرودیان *
واحد تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان شمالی
چکیده مقاله
با توجه به اهمیت جایگاه امنیت غذایی در تأمین امنیت انسانی، می‌توان به اهمیت بخش کشاورزی پی برد. از آنجا که کشاورزی مهمترین بخش در تأمین امنیت غذایی است، در خصوص دستیابی به غذای کافی، خواسته یا ناخواسته تمامی توجهات به بخش کشاورزی معطوف خواهد شد. توسعه کشاورزی کشور و حفظ و بهبود منابع طبیعی با چالش‌های روزافزونی مواجه است. برای پاسخگویی به این چالش‌ها صاحب‌نظران راهبردهای فنی، اقتصادی، انگیزشی و حاکمیتی متنوعی ارائه داده‌اند. عدم موفقیت این راهبردها و ناتوانی آنها در حل بحران‌های زیست‌محیطی، منجر به این شد که راهبردهای مبتنی بر اصول اخلاقی از مهمترین راهبردها در حل مشکلات محسوب شوند. در حال حاضر بشریت در اندیشه بازگشت به عقلانیت و اخلاق می‌باشد و بنظر می‌رسد پس از گذر از دوران-های متعدد، این رویکرد عقلانی و اخلاقی است که گره‌گشای مشکلات اوست. از این جهت می‌توان اخلاق را کانون و مرکز تحولات دنیای کنونی شمرد. در جامعۀ سالم عمل کردن طبق وجدان، یک امر اساسی و لازم تلقی گشته و فرصت طلبی و عدم در نظر گرفتن اصول اخلاقی مردود است. موارد اخلاقی کلیدی که باید در نظر گرفت شامل نحوه تصمیم‌گیری در جامعه و تعریف مقادیری درباره امنیت غذایی که بر نتایج تغذیه تأثیر می‌گذارد، تبادل اخلاقی بین پایداری زیست محیطی و اطمینان از برآورده شدن نیازهای غذایی و تغذیه‌ای فردی است. چنین مسائل پیچیده‌ای بر لزوم بیان اصول اخلاق کشاورزی در مصرف، سلامت غذا و توسعه پایدار تأکید می‌کنند.
کلیدواژه ها
اخلاق کشاورزی، امنیت غذایی، توسعه پایدار، تغذیه، سلامت غذا
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است