مروری بر تقلبات در مواد غذایی |
کد مقاله : 1102-FCEAF (R2) |
نویسندگان |
مرضیه ابدالی *1، محمد علیزاده خالدآباد2، فروغ محترمی3 1دانشجوی کارشناسی ارشد ،علوم ومهندسی صنایع غذایی ،دانشکده کشاورزی ،دانشگاه ارومیه 2استاد گروه علوم ومهندسی صنایع غذایی ،دانشکده کشاورزی ،دانشگاه ارومیه 3دانشیار گروه علوم ومهندسی صنایع غذایی ،دانشکده کشاورزی ،دانشگاه ارومیه |
چکیده مقاله |
تقلب در مواد غذایی عبارت است از عمل عمدی جایگزینی، تغییر یا ارائه نادرست مواد غذایی به منظور سود مالی بیشتر. انگیزه های اقتصادی برای تقلب در مواد غذایی که باعث میشود مجرمان به جای هدف قرار دادن محصولات خاص، بر فرصت هایی برای ارتکاب کلاهبرداری تمرکز کنند تا سود بیشتری ببرند.در حال حاضر از روش های کروماتوگرافی مایع, کروماتوگرافی گازی, طیف سنجی های مادون قرمز نزدیک و مادون قرمز متوسط, رامان, تصویربرداری ابر طیفی و رزونانس مغناطیسی هسته به عنوان ابزارهای تحلیلی مرسوم موجود هستند و برای جلوگیری از تقلب مواد غذایی به کار گرفته می شوند.برخی از تقلبات می توانند عواقب شدیدی بر مصرف کنندگان داشته باشند که باعث بیماری یا حتی مرگ شود، برای مثال زمانی که یک ماده حساسیت زا روی برچسب اعلام نشده باشد میتواند عواقب خطرناک و جبران ناپذیری را برای مصرف کننده در برداشته باشد و روش هایی برای پیشگیری و کاهش تقلب وجود دارد تا این حطرات احتمالی را به حداقل برساند. اگرچه تقلب در مواد غذایی عمدتاً برای منافع مالی است، می تواند بر رفاه مصرف کننده تأثیر بگذارد. بنابراین، احراز هویت غذا یک مرحله کلیدی در حفاظت از مصرف کنندگان و زنجیره تامین است. تولیدکنندگان مواد غذایی، پردازندهها و خردهفروشان به طور فزایندهای در حال مقابله با تقلب در مواد غذایی هستند که منجر به تمرکز بیشتر بر تشخیص و پیشگیری میشود. |
کلیدواژه ها |
تقلب ، شناسایی ، کاهش تقلب ، مواد غذایی ، طبقه بندی تقلب ، صنعت غذا |
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |