جنبه‌های اخلاقی تولید حشرات به عنوان غذا و خوراک
کد مقاله : 1096-FCEAF (R1)
نویسندگان
راحله نژاد رزمجوی اخگر *
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
چکیده مقاله
با توجه به افزایش جمعیت جهانی و فشار زیاد بر منابع، تمرکز بر استفاده از حشرات به عنوان منبع پروتئین برای غذای انسان و خوراک حیوانات، در حال افزایش است. بنا به اظهارات پژوهشگران، حشرات تنها در صورتی می‌توانند تفاوت قابل‌توجه و مثبتی در تولید پایدار پروتئین حیوانی ایجاد کنند که به صورت انبوه تولید شوند. استفاده از حشرات به عنوان غذا و خوراک اصلی انسان، دو چالش اساسی را به وجود می‌آورد: اولاً، چگونگی تبدیل حشرات به یک منبع غذایی ایمن و خوش‌طعم که توسط جامعه پذیرفته شود؛ و دوماً، چگونگی تولید پایدار و با هزینه‌ی کم و مقدار کافی حشرات. اما حشره‌خواری نیز همانند هر نوع استفاده دیگر از حیوانات و طبیعت، نیازمند رعایت اصول اخلاقی، هم در مورد تأثیر بر سلامت انسان، محیط زیست و تغییرات اقلیمی و هم در مورد روش‌های تولید مانند تشدید و بیوتکنولوژی می‌باشد. برای رسیدن به اهداف مرتبط با استفاده از حشرات به عنوان منبع غذا و خوراک، لازم است به مسائلی نظیر قانون‌گذاری، پروتکل‌های کشاورزی، حفاظت از گونه‌های حشرات وحشی جمع‌آوری شده و همچنین ارتباطات، از جمله مقبولیت اجتماعی و ملاحظات اخلاقی در مورد رفاه حیوانات، توجه ویژه‌ای شود. در این مقاله، به بررسی مسائل اخلاقی مرتبط با حشرات به عنوان منابع پروتئین در زنجیره تولید غذا و خوراک پرداخته شده و این موضوع با سایر حوزه‌های تولید دام مقایسه شده است. همچنین برخی از مسائل اخلاقی عمدتاً انسان‌محور که در ارتباط با استفاده از حشرات به‌عنوان غذا و خوراک مطرح می‌شود، تشریح شده است.
کلیدواژه ها
حشره‌خواری، امنیت غذایی، رفاه حیوانات، مسائل اخلاقی
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است