امنیت غذایی و اخلاق در تولید محصولات کشاورزی و غذایی
کد مقاله : 1095-FCEAF (R1)
نویسندگان
مریم سردرودیان *
واحد تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان شمالی
چکیده مقاله
اخلاق کشاورزی با ارزش‌ها و مسائل اخلاقی در تولید، توزیع و مصرف محصولات کشاورزی و غذایی سروکار دارد. در دهه‌های اخیر، روش‌های ناپایدار کشاورزی که صرفاً برای افزایش تولید گسترش یافته‌اند، نه تنها جایگاه اخلاق انسان در کشاورزی را زیر سئوال برده‌اند، بلکه عدم پایداری در تولید را به دنبال داشته و سلامت و امنیت غذایی انسان را نیز به مخاطره انداخته است. کشاورزی ارگانیک به عنوان یکی از مهم‌ترین سیستم‌های کشاورزی جایگزین، برای تولید مواد غذایی سالم و امنیت غذایی پایدار بدون هرگونه مواد شیمیایی می‌باشد. نا امنی غذایی و سوء تغذیه، توانایی افراد برای توسعه مهارت‌ها را تضعیف نموده و بهره‌وری آنها را کاهش می‌دهد و در طولانی مدت به تدریج از توانایی‌های خود محروم شده و نمی‌توانند نقشی را در آموزش، تولید و اقتصاد داشته باشند، لذا دسترسی به غذای کافی و مغذی از مهمترین اولویت‌هایی است که از سوی جامعه بین المللی پیگیری می‌شود و تمامی سیاست‌های کالن دولت‌ها در چارچوب امنیت غذایی می‌باشد. امنیت غذایی زمانی وجود دارد که همه مردم، در تمام زمان ها، دسترسی فیزیکی، اجتماعی و اقتصادی به مواد غذایی کافی و سالم داشته باشند، به طوری که نیازهای غذایی و ترجیحات غذایی آنها برای یک زندگی سالم و فعال برآورده گردد. با توجه به اهمیت موضوع امنیت غذایی و خسارات جبران ناپذیر ناشی از استفاده‌ی بیش ازحد نهاده‌های شیمیایی کشاورزی بر محیط زیست و سلامت انسان-ها، هدف کلی این تحقیق بررسی نقش قابلیت‌های کشاورزی ارگانیک در امنیت غذایی و اخلاق در تولید محصولات کشاورزی است.
کلیدواژه ها
امنیت غذایی، اخلاق کشاورزی، کشاورزی ارگانیک، مواد غذایی سالم
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است