اخلاق در کشاورزی و غذا با توجه به مدل جایزه ملی کیفیت جهان اسلام |
کد مقاله : 1092-FCEAF (R1) |
نویسندگان |
شکوفه شارخی رضایی *1، مریم منتظری2، اسماعیل امینی3 1سازمان ملی استاندارد ایران-پژوهشگاه استاندارد-پژوهشکده غذایی و کشاورزی 2کارشناس دفتر ارزیابی کیفیت کالا و خدمات سازمان ملی استاندارد 3سرپرست دفتر ارزیابی کیفیت کالا و خدمات سازمان ملی استاندارد ایران |
چکیده مقاله |
این مقاله به بررسی تأثیر اصول اخلاقی بر کشاورزی و صنایع غذایی با تمرکز بر مدل جایزه ملی کیفیت جهان اسلام میپردازد. این جایزه که توسط سازمان ملی استاندارد ایران اعطا میشود، مدلی جامع و عملی است که اصول اخلاقی، دینی و مدیریتی را در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی ترکیب میکند. هدف این مرور، تحلیل اهمیت و کاربرد اصول اخلاقی مانند تکلیفگرایی دینی، تحولآفرینی و حکمت در بهبود کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی و غذایی است. مدل جایزه ملی کیفیت جهان اسلام، برای نخستین بار در ایران معرفی شده و بر ترویج ارزشهای اسلامی و فرهنگی ایرانی در حوزه بهداشت و سلامت تاکید دارد. این مدل همچنین به ارتقای فضائل اخلاقی، مانند صداقت و امانتداری، و افزایش مسئولیتپذیری اجتماعی، شامل توجه به مسائل زیستمحیطی و پایداری، میپردازد. مرور مطالعات موجود نشان میدهد که این مدل میتواند بهعنوان یک راهنما برای بهبود اخلاق در کشاورزی و صنایع غذایی و دستیابی به توسعه پایدار استفاده شود. |
کلیدواژه ها |
اصول اخلاقی، کشاورزی، صنایع غذایی، جایزه ملی کیفیت جهان اسلام، پایداری، تکلیفگرایی دینی |
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |