اخلاق در کشاورزی و غذا با توجه به مدل جایزه ملی کیفیت جهان اسلام
کد مقاله : 1092-FCEAF (R1)
نویسندگان
شکوفه شارخی رضایی *1، مریم منتظری2، اسماعیل امینی3
1سازمان ملی استاندارد ایران-پژوهشگاه استاندارد-پژوهشکده غذایی و کشاورزی
2کارشناس دفتر ارزیابی کیفیت کالا و خدمات سازمان ملی استاندارد
3سرپرست دفتر ارزیابی کیفیت کالا و خدمات سازمان ملی استاندارد ایران
چکیده مقاله
این مقاله به بررسی تأثیر اصول اخلاقی بر کشاورزی و صنایع غذایی با تمرکز بر مدل جایزه ملی کیفیت جهان اسلام می‌پردازد. این جایزه که توسط سازمان ملی استاندارد ایران اعطا می‌شود، مدلی جامع و عملی است که اصول اخلاقی، دینی و مدیریتی را در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی ترکیب می‌کند. هدف این مرور، تحلیل اهمیت و کاربرد اصول اخلاقی مانند تکلیف‌گرایی دینی، تحول‌آفرینی و حکمت در بهبود کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی و غذایی است.
مدل جایزه ملی کیفیت جهان اسلام، برای نخستین بار در ایران معرفی شده و بر ترویج ارزش‌های اسلامی و فرهنگی ایرانی در حوزه بهداشت و سلامت تاکید دارد. این مدل همچنین به ارتقای فضائل اخلاقی، مانند صداقت و امانت‌داری، و افزایش مسئولیت‌پذیری اجتماعی، شامل توجه به مسائل زیست‌محیطی و پایداری، می‌پردازد. مرور مطالعات موجود نشان می‌دهد که این مدل می‌تواند به‌عنوان یک راهنما برای بهبود اخلاق در کشاورزی و صنایع غذایی و دستیابی به توسعه پایدار استفاده شود.
کلیدواژه ها
اصول اخلاقی، کشاورزی، صنایع غذایی، جایزه ملی کیفیت جهان اسلام، پایداری، تکلیف‌گرایی دینی
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است