سلامت عمومی جامعه مستلزم رعایت اصول تولید و عرضه محصول سالم
کد مقاله : 1091-FCEAF (R1)
نویسندگان
نگین سادات میرجلیلی *1، نرگس سادات میرجلیلی2، سید عباس میرجلیلی3
1دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران ایران
2دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اصفهان ایران
3مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی تهران ایران
چکیده مقاله
تولید محصولات زراعی و باغی در فضای باز یا کنترل شده مستلزم تغذیه مناسب و مدیریت آفات و بیماریهاست. استفاده از مواد شیمیایی به دلیل عرضه درصد زیادی از مواد مغذی مورد نیاز گیاه و سموم دفع آفات و بیماریها به واسطه تاثیر قطعی آنها، از شایع ترین ابزار کشاورزان در کشور ما در مدیریت مزرعه شان است. بررسی های میدانی حاکی از مصرف بی رویه این سموم و مواد شیمیایی توسط برخی کشاورزان است. نتایج تحقیقات نشان می دهد که این رفتار ناشی از عوامل متعددی همچون عدم آگاهی از مخاطرات مصرف یا سوء مصرف آنها، عدم آشنایی با آلودگی های محیط زیستی و نبود قوانین و مقررات تمایز محصولات سالم از آلوده است. در این مقاله با معرفی انواع آلودگی های شناخته شده در محصولات کشاورزی مشتمل بر آلودگی به باقیمانده سموم و مواد شیمیایی، فلزات سنگین و آلودگی های میکروبی، به بررسی علل و عوامل سوء مصرف مواد آلاینده در تولید محصولات کشاورزی که به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه رخ می دهد، می پردازد. در نهایت راهکارهایی همچون آموزش مناسب و نظارت بر عملکرد کشاورزان برای تغییر رفتار، استانداردسازی تولید محصول، برچسب زنی به محصولات سالم و فرهنگ سازی عمومی در جامعه برای مصرف محصولات سالم برای رفع مشکل و تضمین سلامت عمومی جامعه معرفی شده است.
کلیدواژه ها
آلودگی، آموزش، استانداردسازی، باقیمانده سموم، فرهنگ سازی
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است