چالشهای اخلاقی در صنعت غذا |
کد مقاله : 1059-FCEAF (R1) |
نویسندگان |
منصوره مظاهری * پژوهشگاه استاندارد، پژوهشکده صنایع غذایی و فراورده های کشاورزی |
چکیده مقاله |
امروزه تولید و مصرف غذا بشریت را با چالشهای متعددی مواجه کرده است. شیوع گرسنگی، سو تغذیه، افزایش قیمت مواد غذایی، تجارت غیر منصفانه و ناعادلانه، نقش و مسئولیت دولتها و نهادهای بین المللی، عدم پایدار بودن سیستم غذایی و کشاورزی، کاهش تنوع زیستی، شیوع بیماریها و آفات، تبدیل مواد غذایی به کالای لوکس، نوسانات قیمت، یا خطرات مرتبط با توسعه فناوریهای جدید، ورود مواد غذایی نوظهور، ادعاهای سلامتی و برچسبگذاریهای تبلیغاتی، تقلبات و عدم اصالت مواد غذایی، از موضوعات تکراری مرتبط با اخلاق در غذا و کشاورزی میباشند. همچنین چالشهای ایمنی مواد غذایی، شامل وجود آلایندههای میکروبی، باقیمانده سموم دفع آفات نباتی و آلایندههای ناشی از فراوری غذا یا منتقله از محیط زیست، بیاعتمادی مردم را نسبت به سیستم های غذایی ایجاد نموده است. اخلاق غذایی سه بعد را در بر می گیرد که شامل انسان، حیوانات و سیاره زمین است. اخلاق غذایی میتواند با توضیح و ارائه اصول اخلاقی، هنجارها و ارزشهایی که در فرآیندهای تولید غذا مهم هستند، عمیقتر شود و بیان کند که چگونه باید تولید و مصرف غذا صورت پذیرد تا به ایجاد یک سیستم پایدار قابل اعتماد کمک کند. بنابراین، جدی گرفتن اخلاق غذایی مستلزم این است که ما دیدگاه بلندمدت داشته باشیم و به مسائل «در آینده دور و نزدیک» نگاه کنیم. |
کلیدواژه ها |
غذا، تولید غذا، مصرف غذا، اخلاق غذایی، ایمنی غذا |
وضعیت: چکیده برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است |