اخلاق حرفه ای در تعاونیهای کشاورزی |
کد مقاله : 1023-FCEAF (R3) |
نویسندگان |
آیت اله بختیاری فر * عضو علمی |
چکیده مقاله |
تعاونی ها به عنوان اشکال متفاوتی از کسب وکار تلقی میشوند که بر همکاری جمعی اعضاء جهت دستیابی به اهداف سازمانی تأکید میکنند. اعتماد، قلب یک تعاونی کشاورزی بوده و پایه و اساس اعتماد، اخلاق است. این مطالعه، چرایی توجه به اخلاق را در تعاونی ها مورد بررسی قرار میدهد. تأکید بر رفتار اخلاقی کسب و کار، میتواند به افتراق و یا تقویت تعهد و وفاداری اعضاء تعاونی ها کمک نماید. در این مطالعه به چالشها و چاره های اخلاق حرفه ای در تعاونی های کشاورزی توجه شده است. نتیجه گیری: وجود فشارهای زیاد به مدیران تعاونی ها برای دستیابی به بالاترین پس انداز و سود، اداره تعاونی ها به مثابۀ یک شرکت خصوصی از سوی تعدادی از مدیران، وجود تعداد زیاد رقبا و کمبود مشتری، افزایش پیچیدگیهای بازار، الزامهای تغییر ساختار بخش کشاورزی و کاهش سوددهی مزارع از مهمترین محرکهای بروز رفتارهای غیراخلاقی در حوزه مدیریت تعاونی های کشاورزی هستند. اکثریت تعاونی های کشاورزی با چالشهایی غیراخلاقی نظیر طفره رفتن از مسئولیتهای شغلی، روابط و معاملات تجاری با خویشاوندان، دوستان و ،... پاداشهای فروش، قیمت گذاری و تجربه تجارت غیرقانونی مواجه هستند. مدیریت اخلاقیات، شناسایی موضوع، توضیح ارزشها، تصمیم گیری اثربخش، حمایت سازمانی و تعهد مهمترین اقدامات سازمانی جهت بهبود فرایند اخلاقی در تعاونی های کشاورزی هستند. |
کلیدواژه ها |
اخلاق حرفهای، تعاونیهای کشاورزی، تقویت اخلاق، چالشهای اخلاقی |
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |