جایگاه اخلاق در کشاورزی و امنیت غذایی
کد مقاله : 1021-FCEAF (R1)
نویسندگان
مهدی شعبان *1، عزت اله نباتی2، زهرا رحمتی مطلق3
1محقق مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان
2پردیس تحقیقات کشاورزی بروجرد
3دانشگاه علمی کاربردی واحد بروجرد
چکیده مقاله
اصول اخلاقی، ارزش ها یا فضایل مربوط به رفتار شخصی و حرفه ای، رفتار اجتماعی و مسئولیت ها در قبال جامعه را تعیین می‏کند. سیستم های کشاورزی و غذایی تأمین کننده نیاز غذایی بشر می‏باشند. در این این سیستم ها همه عناصر و فعالیت های مربوط به تولید، فرآوری، ذخیره سازی، توزیع، تهیه، فروش و مصرف مواد غذایی و همچنین اثرات اجتماعی-اقتصادی و زیست محیطی مربوطه را در بر می گیرد. همچنین در بحث ورود نهاده‏های کشاورزی جهت تولید مواد غذایی سالم نیز این مهم در نظر گرفته می‏شود. ایمنی و سالم بودن غذاها برای مصرف کنندگان مهم می‏باشد و علاوه بر این، در سال‌های اخیر، مسائل اخلاقی در سیستم‌های کشاورزی و غذایی به یکی از دغدغه‏های مصرف‏کنندگان تبدیل شده است. اخلاق کشاورزی و غذا باید به طور موثر در تمام مراحل از مزرعه تا سفره مورد توجه قرار گیرد: تولید، فرآوری، بازاریابی و مصرف مواد غذایی و به ویژه از نظر دسترسی به مواد غذایی سالم، نابرابری های قابل توجهی در سراسر جهان به وجود آورده است. به عنوان نمونه در بحث استفاده از محصولات تراریخته، با توجه به افزایش جمعیت جهان و نیاز به مواد غذایی بیشتر، ناگزیر به استفاده از این مواد غذایی هستیم هر چند که ممکن است در این زمینه اخلاقیات نیز نادیده گرفته شود. در نتیجه وظیفه مهم تولید اخلاقی محصولات کشاورزی و غذایی بر دوش محققان و تولیدکنندگان این بخش می‏باشد تا با استفاده از دانش خود اصول اخلاقی را در تولید محصولات رعایت نمایند.
کلیدواژه ها
اخلاق، تراریخته، کشاورزی، غذا
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است