کاهش آلاینده های محصولات کشاورزی به کمک تکنیک های نوین اخلاقیست؟
کد مقاله : 1013-FCEAF (R1)
نویسندگان
روح الله کرمی اسبو *
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور - سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده مقاله
غذا برای زندگی ضروری است و ایمنی مواد غذایی یک حق اساسی بشر است. میلیاردها نفر در جهان با خطر مواد غذایی ناامن روبه‌رو هستند، که منجر به بیماری و مرگ می‌شود. زنجیره غذایی از مزرعه تا سفره شامل چالش‌های بهداشت میکروبی، شیمیایی و محیطی است. فجایع انسانی و اقتصادی ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده به دلیل نقص در نظارت و حفاظت از کیفیت و ایمنی مواد غذایی رخ داده است. تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان و فروشندگان مسئولیت حفظ سلامت غذا را دارند و مصرف‌کنندگان نیز باید در این زمینه هوشیار باشند. همکاری بین ذینفعان مختلف ایمنی مواد غذایی را تضمین می‌کند. آلاینده‌های شیمیایی از منابع مختلف در محصولات کشاورزی و مواد غذایی ممکن است ایجاد شوند. امروزه بدلیل نیاز بشر و افزایش جمعیت به مقادیر بیشتر مواد غذایی، تکنیک‌های جدید برای تخریب آلاینده‌های مواد غذایی مورد توجه قرار گرفته‌اند، اما نیاز به بررسی‌های بیشتر برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی پس از استفاده از روش های کاهش آلاینده وجود دارد. استفاده از روش‌های کاهش آلودگی باید بر اساس دانش و اطلاعات مستند صورت گیرد تا از خطرناک تر شدن مصرف محصولات کشاورزی و از ایجاد بیماری های ناشی از مصرف محصولات فراوری شده جلوگیری گردد.
کلیدواژه ها
آلاینده های مواد غذایی، اوزون، پلاسما، پرتوهای یونیزه
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است