اخلاق در فرآوری محصولات کشاورزی و ارتباط آن با حکمرانی خوب |
کد مقاله : 1012-FCEAF (R1) |
نویسندگان |
بهجت تاج الدین * عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی |
چکیده مقاله |
ک رژیم غذایی متعادل حاصل از طیف متنوعی از غذاها، کلید سلامت و تغذیه مطلوب در جامعه است که از طریق کشت متنوع محصولات کشاورزی، دامداری، و غیره در فصل و زمان خود تامین میشود. علاوه بر این، وجود انواع مواد غذایی حاصل از تولیدات صنایع غذایی و صنایع تبدیلی در فصل و زمان خارج از معمولِ تولیدات محصول به کمک فناوریهای کشاورزی پایدار در به تعادل رساندن رژیم غذایی و امنیت غذایی بسیار موثر است چرا که منجر به توسعة سیستمهای غذایی منصفانهتر و پایدارتر میشود. از طرف دیگر، چنین رژیم غذایی متعادل وقتی برقرار است که مفهوم امنیت غذایی از طریق سیستمهای غذایی پایدار مبتنی بر کشاورزی پایدار فرهنگسازی و نهادینه شود. جنین فرهنگسازی در عمل از طریق یک حکمرانی خوب همراه با اخلاقمداری قابل اجرا است، زیرا در یک حکمرانی خوب است که تعامل و ارتباط متقابل بین دولت، بخش خصوصی، و سایر سازمانهای اجتماعی ایجاد میشود و این مهم از طریق رعایت اخلاق یعنی پایبند بودن به قوانین و استانداردهای لازم که خود زیر بنای موضوع کنترل کیفت در فرآوری محصولات کشاورزی و غذایی است، قابل اجرا خواهد بود. از آنجایی که معمولا عهدهدار صنایع غذایی و تبدیلی، بیشتر بخش خصوصی است، تعامل فوق در اجرای بهینه نقش صنایع تبدیلی الزامی است. از این رو، مقاله حاضر ضمن پرداختن به مفاهیم فوق، ارتباط بین یک حکمرانی خوب و اخلاق را با صنایع تبدیلی بیان میکند. |
کلیدواژه ها |
اخلاق، امنیت غذایی، حکمرانی خوب، سیستمهای غذایی پایدار، صنایع تبدیلی کشاورزی، کنترل کیفیت. |
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |