اخلاق در تولید، تحقیق، آموزش، ترویج و فناوری نوین محصولات کشاورزی منطقه سیستان |
کد مقاله : 1009-FCEAF (R1) |
نویسندگان |
محمود محمد قاسمی *1، هادی میناب پودینه2، محتشم علی احمد3، صادق میری3، احمد قاسمی4 1استادیار اقتصاد کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان- سازمان تحقیقات-آموزش و ترویج کشاورزی – زابل – ایران 2معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان- سازمان تحقیقات-آموزش و ترویج کشاورزی – زابل – ایران 3کارشناس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان- سازمان تحقیقات-آموزش و ترویج کشاورزی – زابل – ایران 4استادیار بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان- سازمان تحقیقات-آموزش و ترویج کشاورزی – زابل – ایران |
چکیده مقاله |
یکی از مهمترین مسایل کشاورزی اخلاق در تولید، تحقیق، آموزش، ترویج و فناوری نوین محصولات کشاورزی میباشند.. دادههای مورد نیاز با استفاده از تکمیل پرسشنامه از 30 نفر: محققین، مروجین، تولیدکنندگان، مصرف کنندگان ، مدیران دولتی، کارشناسان و بهرهبرداران در سال زراعی 1403-1402 جمعآوری و با استفاده نرم افزار Eviews تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد 44.4 درصد افراد اعتقاد داشتند مزرعه و روش زندگی روستایی در اخلاق کشاورزی مهم است. علاوه برآن 66.6 درصد اعتقاد داشتند اثرات زیست محیطی در مسایل اخلاق کشاورزی مهم است . 7.7 درصد افراد اعتقاد داشتند در حال حاضر تولید و بازار محصولات سالم وجود دارد . 98.8 درصد پاسخوگویان اعتقاد داشتند که زیست فناوری و اخلاق پژوهش در کشاورزی مهم است. بررسی آماری نشان داد ضریب نفوذ اراقام اصلاح شدنده 98 درصد است و این خبر نشان دهنده رعایت اخلاق در ترویج در حد مطلوب در شرایط فعلی می باشند. 76.3 درصد پاسخوگویان اعتقاد داشتند رعایت اخلاق در استفاده ازفن آوری نوین کشاورزی بسیار مهم است. بنابراین در شرایط کنونی عدم پایداری در تولید، امنیت غذایی وزیر پا گذاشتن جنبه های اخلاقی تولید، حاصل روشهای ناپایدار کشاورزی که صرفا برای افزایش تولید گسترش یافته، می باشند. از آنجا که رعایت اخلاق در تحقیق، آموزش، ترویج و فناوری نوین کشاورزی براساس نظر مدیران- کارشناسان و بهره برداران در منطقه سیستان در حد مطلوب است بایستی سیاستگذاران برنامههای کلان کشوری اخلاق در پژوهش، آموزش و ترویج کشاوری را در سیاستگذاری ها ی سالانه، در سرلوحه برنامه های خود قرار دهند. |
کلیدواژه ها |
محصول سالم، رعایت اخلاق، تولیدپایدار،حد مطلوب، امنیت غذایی |
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |