طراحی الگوی امنیت غذایی و اخلاق زیستی در کشاورزی پایدار (مطالعه موردی: شهرستان سمنان) |
کد مقاله : 1001-FCEAF (R1) |
نویسندگان |
معصومه پازکی * هیئت علمی |
چکیده مقاله |
امنیتغذایی یکی از مهمترین مولفههای امنیتانسانی است که سنگبنای یک جامعه توسعهیافته به شمار میآید. از آنجاکه؛ تأمین امنیتغذایی و توجه به اخلاقزیستی در کشاورزیپایدار یکی از اهداف اساسی برنامههای توسعهروستایی میباشد لذا، پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی امنیتغذایی و اخلاقزیستی در کشاورزیپایدار در شهرستان سمنان انجام گرفته است. روش پژوهش، ماهیت اکتشافی دارد و از نظر هدف، بنیادین میباشد. جامعه آماری شامل10 نفر از خبرگان و اساتید حوزه توسعه روستایی و کشاورزی بوده است. نمونهگیری به صورت هدفمند و گلولهبرفی انجام شد. بهمنظور تجزیهوتحلیل دادهها از روش تئوری دادهبنیاد و برای گردآوری دادهها از مصاحبه عمیق استفاده شده است. پس از انجام مصاحبهها و جمعآوری دادهها، کدهای به دست آمده در بخشهای مختلف، با استفاده از رهیافت نظاممند استراوس و کوربین و مدل پارادایمی، تجزیه و تحلیل شده و پس از انجام مراحل سه گانه کدگذاری باز، محوری و انتخابی، مدل نهایی توسط پژوهشگر به دست آمده است. مدل نهایی از مجموع مقوله محوری، پدیده اصلی (توسعهگرایی)، شرایط علّی (تسهیلگرایی)، شرایط مداخلهگر (هزینهگرایی و نوآوریگرایی)، راهبردها (سلامتگرایی، توانمندسازی، آیندهگرایی)، شرایط زمینهای (محیطزیستگرایی) و در نهایت، پیامد (امنیتگرایی) تشکیل شده است. هرکدام از این شرایط و عوامل تشکیلدهنده مدل دارای متغیرها و مقولههایی هستند که توجه به آنها تحقق هدف نهایی امنیتغذایی را در فضاهای روستایی موجب میشود. |
کلیدواژه ها |
توسعه، امنیتغذایی، سلامتغذایی، اخلاقزیستی، تئوری دادهبنیاد، کشاورزیپایدار |
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |