پیش‌نشست اولین همایش ملی اخلاق در کشاورزی و غذا برگزار شد.
21 مهر 1403
پیش‌نشست اولین همایش ملی اخلاق در کشاورزی و غذا برگزار شد.

پیش‌نشست اولین همایش ملی اخلاق در کشاورزی و غذا

اخلاق یکی از ریشه‌ای ترین و اصلی‌ترین عوامل توسعه در هر کشوری است.

  به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)؛ پیش‌نشست اولین همایش ملی اخلاق در کشاورزی و غذا با حضور حضرت آیت‌الله مبلغی عضو مجلس خبرگان رهبری، حجت الاسلام و المسلمین ربانی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تات،زند دبیر کمیسیون اخلاق در کشاورزی و غذای وزارت جهاد کشاورزی و دبیر عملی اولین همایش ملی اخلاق در کشاورزی و غذا، مخبر معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان تات، میررحیمی رئیس مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) و روسای موسسات تحقیقاتی، مدیران و کارشناسان سازمان تات روز  سه‌شنبه 17 مهر ماه 1403 در محل سالن استاد رجبی مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی تشکیل شد.

حجت الاسلام ربانی برگزاری این همایش را حرکت ارزشمندی در راستای تحقق سند امنیت غذایی کشور دانست و گفت: شما فرهیختگان جزء پیشگامان امنیت غذایی کشور هستید. اگر بنا است امنیت غذایی کشور تامین شود بدون حضور عالمانه شما دانشمندان و محققان حوزه کشاورزی محقق نخواهد شد و برگزاری این همایش توجه و عنایت شما به مسائل اخلاقی نشانگر رویکرد انسانی و اسلامی شما است.

اسکندر زند در این پیش نشست چرایی اخلاق در کشاورزی و غذا را مورد توجه قرار داد و گفت: بحران محیط زیست مهم‌ترین چالش هزاره سوم است و این بحران در حال افزایش است و مخاطرات ده سال آینده را بیان کرد.

وی افزود: اخلاق حکم می‌کند تمام فعالیت‌هایی که روی کره زمین انجام می‌دهیم از جمله فعالیت کشاورزی به نحوی باشد که منابع آیندگان به خطر نیفتد. وی گفت: در کشاورزی مهمترین منابعی که ما استفاده می‌کنیم منابع آب و خاک است علاوه بر آن محصولاتی که در اختیار مردم قرار می‌دهیم باید از سلامت لازم و قیمت مناسب برخوردار باشد. بنابراین با توجه به این موضوع مهم، اخلاق در کشاورزی امروز مطرح است به نحوی که محصولاتی که ما استفاده می‌کنیم هم به طبیعت آسیب نرساند طبیعت سالم بماند و هم سلامت مردم حفظ شود. بنابراین اخلاق یکی از ریشه‌ای ترین و اصلی ترین عوامل توسعه در هر کشوری است. ماهم کشوری هستیم که کشاورزی به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد کشور است و رعایت اخلاق در این بخش تاثیرات مثبت و موثری خواهد داشت.

 

خیام نکویی در حاشیه پیش نشست همایش ملی اخلاق در کشاورزی و غذا گفت: اگر بخواهیم تحول را به معنای واقعی کلمه در بخش کشاورزی ایجاد کنیم باید تحول در ابعاد مختلف آن از جمله مهم‌ترین آن، بعد فرهنگی و اجتماعی ایجاد شود. این تحول به ابتکار نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی و با همکاری مجموعه سازمان تات آغاز شده است و برای ارتقای آگاهی دست‌اندرکاران این بخش که سالهاست در ابعاد فنی و تخصصی فعالیت می کنند مبحث تدوین سند اخلاق کشاورزی و غذا مطرح شده است. این موضوع خود مقدمه تحول فرهنگی و اجتماعی توام با تحول تخصصی و بهره‌وری در بخش کشاورزی می باشد.

وی افزود:یکی از ابعاد بحث اخلاق در کشاورزی، داشتن اخلاق حرفه ای محققان در این بخش می باشد و اتخاذ تدابیر برای این امر ضروری است و ابعاد گسترده تر آن ورود مردم به این حوزه و افزایش آگاهی آنان می باشد.