نشست تخصصی "اخلاق در تغذیه و صنایع غذایی"
پنجمین نشست از مجموعه نشستهای تخصصی اخلاق در کشاورزی و غذا با عنوان "اخلاق در تغذیه و صنایع غذایی" با حضور امیرمحمد مرتضویان رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، زند دبیر کمیسیون تدوین سند ملی دانش بنیان کشاورزی و غذا و دبیر علمی اولین همایش اخلاق در کشاورزی و غذا، میررحیمی رییس مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)، 25 نفر از کارشناسان، مدیران، اعضای هیات علمی و متخصصان این حوزه و بیش از 198 نقطه اتصال، شنبه 17 شهریور ماه 1403 در انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور بصورت حضوری/مجازی اجرا شد.
امیرمحمد مرتضویان رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، برگزاری همایش اخلاق در کشاورزی و غذا را حرکتی مناسب در حوزه بهبود زمینه رعایت اصول اخلاقی در بخش غذا و سلامت آن دانست و از زحمات وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تات تشکر کرد.
اسکندر زند دبیرعلمی اولین همایش اخلاق در کشاورزی و غذا گفت: این پنجمین نشست اخلاق است که توسط مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار میشود. وی خاطرنشان کرد: این نشستها مقدمهای بر همایش اخلاق در کشاورزی و غذا است که در مهر ماه سالجاری در مرکز امام برگزار خواهد شد.
میررحیمی رییس مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته در حوزه اخلاق در کشاورزی و غذا ارائه کرد و گفت: اولین همایش ملی اخلاق در کشاورزی و غذا در 24 و 25 مهر ماه برگزار خواهد و تاکنون حدود ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است. وی از محققان انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور خواست با ارائه مقاله حضور فعالی در این همایش داشته باشند. ایشان به تبیین دلایل برگزاری سلسله نشستهای علمی- تخصصی در حوزه اخلاق در کشاورزی و غذا در ذیل برنامههای برگزاری همایش پرداخت و ابراز امیدواری کرد که این نشستها بتواند جریان رسوخ اخلاق در بخش کشاورزی و غذا را آغاز نماید.
این نشست با سخنرانی هفت متخصص و صاحب نظر این حوزه، محمود عباسی استاد دانشگاه شهید بهشتی با موضوع «حقوق و اخلاق در تغذیه و امنیت غذایی»، علی میلانی عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با موضوع «اخلاق و پایداری در نظام غذا و تغذیه»، ذبیحاله بهمنی عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با موضوع «بیاخلاقی در غذاهای دریایی و راههای تشخیص آن»، مرضیه موسوی عضو هیات علمی دانشگاه شیراز با موضوع «تقلبات و روشهای تشخیص آن در فرآوردههای گوشتی»، آرزو حقیقیان عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با موضوع «ملاحظات اخلاقی در پژوهشهای تغذیهای»، اشکان اژدری عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با موضوع «اصول مرتبط با رفاه تون ماهیان هنگام صید» و زهره پوراحمد از سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت با موضوع «حقوق شهروندی در نظام غذا و تغذیه» برگزار شد.
در پایان شهرام دادگر دبیر نشست خلاصهای از جمعبندی مباحث مطرح شده را در سه بند شامل:1- پایداری نظام غذا و تغذیه کشور در گروه اجرایی وظایف حکمرانی حاکمیت در راستای افزایش دانش و مهارت جامعه در زمینه غذا و تغذیه و فعالیتهای مختلفی از جمله صدور کارت ملی سلامت و تغذیه می باشد.2- لازم است حاکمیت با اتخاذ سیاستهای جامع و تلفیقی در حوزه سلامت، کشاورزی و غذا، از ناهمگرایی جریانهای سیاستی در فضای سیاستگذاری کاسته و گسیل بهینه منابع به سمت توسعه پایدار را محقق سازد.3- محققان تلاش خود را برای رعایت حداکثری اخلاق در پژوهشهای مرتبط با غذا و تغذیه انجام داده و آن را در تمام مراحل تحقیق رعایت نمایند، را بیان کرد.